Lasagne – som Mamma selv laver den

(8 personer)

1000 g lasagneplader (hav rigeligt… jeg bruger mere end 2 pakker på denne portion)
80 g reven parmesanost

200g Bacon tern
1 tsk Sambal Olek
800 g hk. oksekød
4 fed hk. hvidløg (eller mere)
2 stor hk. løg
1 dl olivenolie
salt og peber
5 laurbærblade
1 tsk basilikum eller timian
1 bouillonterning
1 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
1 dåse koncentreret tomatpuré 150 g

100 g smør
100 g mel
1 L Sødmælk, cirka
salt og hvid peber
1 tsk reven muskatnød
150 g reven parmesanost

Kødsauce:

Svits bacon i olien til den begynder at blive let sprød. Tilføj løgene og svits middel avrme til de er klare. Tilføj hvidløg og efter 35-10 sek køddet. Svit6s til kød er brunet. Hæld vinen ned over køddet og lad det koge ind. Kan med fordel gøres et par gange (2-3 dl vin).
Tilsæt tomatpuré og svits det lidt.
Tilsæt krydderier, flåede tomater, samt bouillon og lad det småsnurre i mindst 15 minutter. (gerne længere men tilsæt vand undervejs)

Bechamelsauce:

Bag melet af i smørret i en gryde.
Pisk mælken i lidt efter lidt. Dette tager noget tid.
Tilsæt krydderierne og parmesanosten og lad saucen koge godt igennem.

Lasagne:

Kog lasagnepladerne (3-4 ad gangen) i rigeligt saltet vand, tilsat lidt olie, i 5-6 minutter. Lasagnepladerne tages op af det kogende vand og lægges til afdrypning på et tørt klæde.

Samling:

Smør ovnfast fad med olie.
Læg lasagnepladerne, kødsaucen og bechamelsaucen lagvis i fadene. Lagene skal være ret tynde. Strø med parmesanost mellem hvert lag.
Slut lagene med bechamelsauce og drys parmesanost.

Bagning:

Stil fadene i en forvarmet ovn ved 200 º i ca. 20 min.