(Se evt. opskrift video længere oppe) Dup tofuen med et viskestykke, så vandet presses ud. Skær tofuen i aflange firkanter eller smuldre den groft med fingrene. Steg stykkerne på panden i lidt olie i 4-5 min indtil tofuen er helt sprød og gylden på alle sider. Hæld stykkerne fra panden over i en skål og gem til senere.
Skyld og skær svampe, aubergine og rød peberfrugt i små tern. Hæld lidt ekstra olie på panden og steg finthakket løg og hvidløg. Hæld grøntsagerne med op på panden. Lad det stege sammen et par minutter.
Tilsæt tomatpuré og godt med paprika, og lad det simre sammen med grøntsagerne.
Tilsæt hakkede tomater sammen med 1 grøntsagsbouillon blandet med 1 dl. vand. Rør grundigt sammen og hæld sojafløden i lidt efter lidt. Drys godt med friskkværnet peber.
Lad simre i 10 min under middel varme og smag til med paprika, salt og peber undervejs. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis konsistensen bliver for tyk. Kog risene imens.
Til sidst hældes tofuen i. Server paprikagryden med lune ris, fladbrød og frisk basilikum eller persille.